Dances of Universal Peace International
Raad van Begeleiding (Guidance Council
)

 

De Guidance Council ziet toe op de overdracht van de ansen van Universele Vrede en Loopconcentraties in de stamboomlijn van Murshid Samuel L. Lewis. Vier tot zes senior mentoren, op rotatie-basis aangesteld door de Pir van de Sufi Ruhaniat International, hebben de verantwoordelijkheid om dansleiders en mentoren te gidsen door hun spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, richtlijnen op te stellen voor certificatie en de benoeming van mentoren, en de standaards vast te stellen voor gedrag en menselijke relaties, die in lijn zijn met de overdracht van de Dansen van Universele Vrede.

 

(In de Engelse versie van deze pagina zijn de profielbeschrijvingen iets uitgebreider.)

 

Darvesha Victoria MacDonald – Voorzitter (Silver City, New Mexico, VS)

Voorzitter van de Guidance Council sinds juni 2007, lid van de DUP International raad van bestuur sinds januari 2008. Ze was ook lid van het oorspronkelijke bestuur van DUP International (toen PeaceWorks INDUP) bij de oprichting in 1987.

Darvesha heeft veel over de wereld gereisd om dansen te leiden. Haar grootste focus ligt op Zuid-Amerika.

Ze was mede-oprichter van het Wilderness Dance Camp in de VS en heeft zeer actief bijgedragen aan het herzien van de richtlijnen voor dansleiders en mentoren.

Darvesha is een Murshida in de Sufi Ruhaniat International, een senior mentor van de Dansen van universele vrede, een ziraat Farmer, en beoefenaar van het boeddhisme.

Darvesha's website is http://darvesha.net/.

 

 

 

Rahmana Dziubany (Germany) is a senior mentor and a Murshida in the Ruhaniat. She has shared the Dances since 1983 in Germany and worldwide. Her first dance trainings and extensive travels in Europe helped to spread the dances, and with the support of Saadi Neil Douglas-Klotz and Kamae Amrapali Miller the NDL was founded as the dance network base for the German speaking countries. In 1989 she seeded the dances in former communist Germany,  Poland, the Czech Republic, Slovakia  and founded the MIR Project with the intention of bringing the dances to new regions and supporting upcoming leaders in currency weak regions though fundraising initiates. The Mir Project has also sponsored leaders in Brazil and worked extensively in postwar Bosnia in refugee camps and educational settings.

Rahmana has been leading over 20 years with a team of artists and pedagogues the annual children dance and family program in the German family dance camp. One of her great passions has been to bring the dance to children and people with special needs. She has developed various training formats for German-wide academies and organizations with the aim of bringing dance, creative arts and spirituality in schools, kindergardens and psychiatric settings.

She is mother of a beautiful grown-up daughter and is caring for two Indian daughters, runs her own retreat center near Berlin and lives part of the year in southern India with hermit nuns where she also shares the dances in the ashram and associated social projects. 

 

 


Munir Peter Reynolds (Corvallis, Montana, VS)

 

 

Munir is dansleider sinds 1995 en had staffuncties bij vele danskampen in de VS. Ook co-leidde hij een aantal jaartrainingen voor dansleiders en weekends in de VS, Canada, Nieuw Zeeland en Rusland.

Munir was Uitvoerend Directeur van DUP International van 2009 tot eind 2015. Van 2002 tot 2010 was hij uitvoerend directeur van Oneness Project.

 

 

 

 

 

 

 

Farrunnissa Lila Rosa (Durham, Noord-Carolina, VS)

 

Farrunnissa is senior mentor, sheikha in de Sufi Ruhaniat International, muzikant voor de dansen en voorheen secretaris van de Mentor Teacher Guild (MTG). Ze was de oprichter van de regionale dansgemeenschap in Noord-Carolina (www.BeautyCircles.org) en leidt dansbijeenkomsten en dansleidertrainingen in het Oosten van de V.S.

Ze is een levenslange muzikant, zangeres en liedjesschrijver. Er zijn diverse CDs waarop ze te horen is met verschillende artiesten. Ze maakt deel uit van een vrouwenensemble Jewelsong. Ze is oprichter en hoofdrolspeler in het framedrum ensemble Sancta (www.BlessedBeats.org), en heeft de basis van het framedrummen onderwezen aan meer dan honderd leerlingen. Ook was ze vele jaren secretaris voor de raad van toezicht van de Ruhaniat.

 

 

 

 

 

Halima Sussman (Cambridge, Massachusetts, VS)

is een senior dansmentor en murshida in de Sufi Ruhaniat International.

Ze is deel van de Guidance Council vanaf het ontstaan ervan. Van 2009 tot 2012 was ze bestuurslid van Dances of Universal Peace International en had de functie van voorzitter bij de “Unity Council”, de raad die vorm heeft gegeven aan de huidige organisatievorm om de Dansen van Universele Vrede internationaal te ondersteunen.


Halima leidt, samen met haar echtgenoot Abraham, het lokale Ruhaniat Centrum SAMA in hun woonplaats. De Dansen hebben Halima ertoe gebracht om overal in de VS en internationaal te leiden.

Voor meer informatie over Halima, SAMA, en activiteiten in N-O-VS, kijk op:

http://northeastsufiscalendar.wordpress.com/.

 

 

footer