Dances of Universal Peace International
Raad van Begeleiding (Guidance Council
)

 

De Guidance Council ziet toe op de overdracht van de ansen van Universele Vrede en Loopconcentraties in de stamboomlijn van Murshid Samuel L. Lewis. Vier tot zes senior mentoren, op rotatie-basis aangesteld door de Pir van de Sufi Ruhaniat International, hebben de verantwoordelijkheid om dansleiders en mentoren te gidsen door hun spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, richtlijnen op te stellen voor certificatie en de benoeming van mentoren, en de standaards vast te stellen voor gedrag en menselijke relaties, die in lijn zijn met de overdracht van de Dansen van Universele Vrede.

 

(In de Engelse versie van deze pagina zijn de profielbeschrijvingen iets uitgebreider.)

 

Darvesha Victoria MacDonald – Voorzitter (Silver City, New Mexico, VS)

Voorzitter van de Guidance Council sinds juni 2007, lid van de DUP International raad van bestuur sinds januari 2008. Ze was ook lid van het oorspronkelijke bestuur van DUP International (toen PeaceWorks INDUP) bij de oprichting in 1987.

Darvesha heeft veel over de wereld gereisd om dansen te leiden. Haar grootste focus ligt op Zuid-Amerika.

Ze was mede-oprichter van het Wilderness Dance Camp in de VS en heeft zeer actief bijgedragen aan het herzien van de richtlijnen voor dansleiders en mentoren.

Darvesha is een Murshida in de Sufi Ruhaniat International, een senior mentor van de Dansen van universele vrede, een ziraat Farmer, en beoefenaar van het boeddhisme.

Darvesha's website is http://darvesha.net/.

 

 

 

Neil Douglas-Klotz (Saadi Shakur Chishti) (Schotland, UK,)

was mede-oprichter van het Internationale Netwerk voor de Dansen van Universele Vrede in 1982 samen met Murshida Tasnim Fernandez van de Sufi Order International, een project met de zegen en aanmoediging van Pir Moineddin Jablonski, de spirituele opvolger van Murshid Samuel Lewis. Het project lanceerde een netwerk en informatiecentrum voor een bredere cirkel van mensen die de wens hadden om de Dansen en Loopconcentratie overal in de wereld te delen.

Saadi en Tasnim hebben ook samen het originele Mentor Teachers Guild opgericht en de originele richtlijnen geschreven voor training en certificatie, evenals de ethische overeenkomsten. Ze hebben het eerste kamp geinitieerd dat alleen aan de Dansen en Loopoefeningen gewijd was, bij Lama Foundation in New Mexico in augustus 1984. Ook hebben ze het trainingmodel ontwikkeld dat vandaag de dag nog steeds door veel dansmentoren gebruikt wordt.


Saadi is het kanaal geweest voor meer dan honderd Dansen, waaronder ongeveer 40 met de Aramese woorden van Jesus. In 33 jaar tijd heeft hij de dansen naar vele landen gebracht. Hij experimenteert voortdurend met het verder ontwikkelen van wat de Dansen kunnen uitdrukken om de mensheid te helpen de “verborgen schat” tot uitdrukking te brengen. Hij is schrijver van een aantal boeken, waaronder “Gebeden van de Kosmos” en “the Sufi Book of Life” en is ook een Murshid in de Sufi Ruhaniat International.

 

 


 

Munir Peter Reynolds (Corvallis, Montana, VS)

 

 

Munir is dansleider sinds 1995 en had staffuncties bij vele danskampen in de VS. Ook co-leidde hij een aantal jaartrainingen voor dansleiders en weekends in de VS, Canada, Nieuw Zeeland en Rusland.

Munir was Uitvoerend Directeur van DUP International van 2009 tot eind 2015. Van 2002 tot 2010 was hij uitvoerend directeur van Oneness Project.

 

 

 

 

 

 

Farrunnissa Lila Rosa (Durham, Noord-Carolina, VS)

 

Farrunnissa is senior mentor, sheikha in de Sufi Ruhaniat International, muzikant voor de dansen en voorheen secretaris van de Mentor Teacher Guild (MTG). Ze was de oprichter van de regionale dansgemeenschap in Noord-Carolina (www.BeautyCircles.org) en leidt dansbijeenkomsten en dansleidertrainingen in het Oosten van de V.S.

Ze is een levenslange muzikant, zangeres en liedjesschrijver. Er zijn diverse CDs waarop ze te horen is met verschillende artiesten. Ze maakt deel uit van een vrouwenensemble Jewelsong. Ze is oprichter en hoofdrolspeler in het framedrum ensemble Sancta (www.BlessedBeats.org), en heeft de basis van het framedrummen onderwezen aan meer dan honderd leerlingen. Ook was ze vele jaren secretaris voor de raad van toezicht van de Ruhaniat.

 

 

 

 

 

Halima Sussman (Cambridge, Massachusetts, VS)

is een senior dansmentor en murshida in de Sufi Ruhaniat International.

Ze is deel van de Guidance Council vanaf het ontstaan ervan. Van 2009 tot 2012 was ze bestuurslid van Dances of Universal Peace International en had de functie van voorzitter bij de “Unity Council”, de raad die vorm heeft gegeven aan de huidige organisatievorm om de Dansen van Universele Vrede internationaal te ondersteunen.


Halima leidt, samen met haar echtgenoot Abraham, het lokale Ruhaniat Centrum SAMA in hun woonplaats. De Dansen hebben Halima ertoe gebracht om overal in de VS en internationaal te leiden.

Voor meer informatie over Halima, SAMA, en activiteiten in N-O-VS, kijk op:

http://northeastsufiscalendar.wordpress.com/.

 

 

footer